Patxaran d'en Carlos Bastida

Patxaran Orhi.

Característiques:

És un licor d'aranyons, comunament begut a Navarra, els Pirineus i en altres parts de la península. S'acostuma a servir com digestiu ja sigui refrigerat o amb gel.

Es recomana una temperatura propera als 11 ºC, per poder apreciar un patxaran ben estructurat o equilibrat. A temperatura massa alta es produeix un despreniment excessiu dels alcohols produint una equivocada sensació de desequilibri i a temperatures massa baixes es dissimula la manca dels sabors, entre ells els afruitats, els quals ens donen una pista de la quantitat de fruita emprada.

Una copa o got transparent és el recipient adquat. Cal destacar que el patxaran és un licor, que cal beure jove, perquè no millorarà un cop ha acabat el procés de maceració i ha estat embotellat.

 

Procés de tast:

La vista ens informa del color, el qual ha de ser vemell intens. L'existència de tons teula, grocs, iodats o ataronjats és símptoma de vellesa, que el licor s'ha oxidat, perdent bona part dels seus aromes. Si la intensitat del color vermell és alta, és senyal que hi ha hagut una bona maceració, amb una adequada dosi de fruits. La brillantor significa joventut i l'opacitat vellesa.

El nas ens informa dels aromes, que han de reflectir equilibri entre l'anís i els aranyons. Si predominen aromes balsàmics o químics, amb fort tuf a alcohol és senyal de que l'elaboració s'ha realitzat amb aiguardents o destil.lats de baixa qualitat.

El pas per la boca, el patxaran, ha de ser suau, sense que predomini en excés l'anís. Tampoc és bó l'excés de dolçor que provoca un patxaran embafador.

 

Licors Carles Bastida ha estat la casa productora de patxaran escollida per Ambrosia Distribuïdors.

© 2014 by vimedia. 

  • youtube-square
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now